Herning-angriber blev årets spiller i Metal Ligaen

Der var fredag aften trøst og lidt oprejsning til to af de Herning-spillere, der i foråret tabte DM-finaleserien til Sønderjyske i syvende og sidste kamp.

Ved det årlige gallashow Dansk Ishockey Award i København blev Lasse Lassen nemlig kårets som Årets Spiller i Metal Ligaen i den forgangne sæson.

Lassen, der i sommerpausen er rykket nordpå til Frederikshavn, var den mest iøjnefaldende dansker i slutspillet, og det er formentlig derfor, at han har fået prisen.

Holdkammeraten George Sørensen var med en række flotte præstationer i målet og trods sine dengang kun 18 år også med til at spille Herning så tæt på DM-guldet, som man kan komme.

Det blev han belønnet for med titlen som Årets Rookie, ligesom den nu forhenværende Herning-træner Todd Bjorkstrand blev kåret til Årets Træner.

Størstedelen af de danske NHL-profiler er allerede vendt tilbage til Nordamerika for at forberede sig på den kommende sæson og var derfor ikke til stede i Cirkusbygningen, hvor showet foregik.

Ikke desto mindre var der alligevel hæder til Frederik Andersen, Philip Larsen og Frans Nielsen som henholdsvis Årets Målmand, Årets Forsvarsspiller og Årets Angriber.

På kvindesiden gik prisen som årets spiller til Josefine Høegh Persson.

Endelig blev tre tidligere spillere føjet til ishockeyens Hall of Fame. Det drejer sig om Heinz Ehlers, Jens Nielsen og Jørgen Hviid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip