Herning giver mestrene nye smæk på isen

19/10/2013 00:05

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Da Sønderjyske for en uge siden mødte Herning, tabte mestrene med hele 0-5 og led dermed sæsonens første pointtab.

Fredag aften viste herningenserne sig igen som en ubehagelig modstander for sønderjyderne.

Foran mere end 3000 skuffede tilskuere i Vojens vandt Todd Bjorkstrands mandskab med 5-3 over et hjemmehold, der havde næsten dobbelt så mange skudforsøg og førte med 2-0 efter første periode.

Det var den sønderjyske førstecenter Cory Quirk, der stod for begge scoringer, og da de første 20 minutter var gået, lignede det en favoritsejr.

Men Herning kom forrygende ud til anden periode, som gæsterne vandt med de imponerende cifre 4-0, blandt andet på to scoringer af den amerikanske back Mitch Ganzak.

Cory Quirk fik med sin tredje scoring skabt spænding mod slutningen af kampen, men 17 sekunder før tid slukkede Tomas Petruska håbet for hjemmeholdet med sin 5-3-scoring på et tidspunkt, hvor Sønderjyske havde erstattet målmand Alfie Michaud med en markspiller.

Mens sidste sæsons mestre altså skuffede, var der succes for sølvvinderne Frederikshavn. På hjemmebane vandt frederikshavnerne lokalopgøret mod Aalborg med 4-2 efter en tæt kamp, hvor fem af de seks mål blev scoret i tredje periode.

I bunden var der en opmuntring til Rødovre, der med 5-3 over Odense hentede sæsonens blot anden sejr - den første efter ordinær spilletid.

Dermed overlader Rødovre sidstepladsen i ligaen til Rungsted.

/ritzau/