Herning storsejrer over arvefjenden Esbjerg

02/11/2014

Med to scoringer og to assister gjorde svenskeren Henrik Eriksson sit til, at Herning Bluefox søndag hoppede op på førstepladsen i dansk ishockeys bedste række, Metalligaen.

Herning vandt nemlig 5-1 over arvefjenderne fra Esbjerg, og så endda i esbjergensernes egen hule.

Sejren betyder, at Herning nu har 22 point for 11 kampe. Sønderjyske har 20 point, men for en kamp færre.

Henrik Eriksson scorede allerede efter tre minutter til Herning-føring 1-0.

Det blev ikke til flere scoringer i første periode, men gæsterne trak fra i anden, hvor først Petr Kalus gjorde det til 2-0, og Andreas Søgaard Jensen så scorede til både 3-0 og 4-0.

Marc Derlago scorede Esbjergs ene mål med knapt fem minutter tilbage, og så kunne Henrik Eriksson runde scoringerne af med sin anden scoring til 5-1.

Frederikshavn sørgede også for favoritsejr på 5-2 i Rungsted. Her scorede svenskeren Robin Bergman to gange.

I Herlev var Rødovre tæt på at indhente hjemmeholdet i slutfasen, men bundholdet sikrede sig de tre point med en sejr på 3-2 efter føring på 3-0 midtvejs i kampen.

Rødovres Christian Vaagensø scorede til 2-3 seks minutter før slutsignalet. Scoringen faldt kun seks sekunder efter, at Herlev var blevet fuldtallig efter en udvisning.

Med sejren rykker Herlev en plads op i tabellen, og skubber Unibet Stars ned på sidstepladsen. Holdet fra Gentofte har et point færre end Herlevs ni, men har også spillet en kamp færre.