Herning tvinger kvartfinale ud i syvende opgør

10/03/2015

Herning Blue Fox nærmer sig en plads i semifinalerne i Metal Ligaen efter en nødvendig udesejr på 4-1 over Rungsted.

Sejren betyder, at de hårdtpressede grundspilsvindere nu har udlignet til 3-3 i kvartfinaleserien, der skal afgøres fredag i en syvende kamp i Herning.

Gæsterne fra Midtjylland var fra start opsatte på at afgøre kampen i Hørsholm Skøjtehal hurtigt.

Efter 10 minutter bragte Henrik Eriksson herningenserne foran med 1-0, før Kasper Degn fordoblede føringen inden udgangen af første periode.

På det tidspunkt lignede det en sikker Herning-sejr, men Rungsted løftede niveauet i anden periode, hvor Adam Estoclet hurtigt fik reduceret til 2-1.

I kampens sidste 20 minutter cementerede Herning sejren, da Daniel Nielsen og senere Mathias Mølgaard scorede for favoritterne.

Som vinder af grundspillet havde Herning selv valgt Rungsted som modstander i kvartfinalen, men favoritterne er blevet presset til det yderste.

Esbjerg Energy, Frederikshavn og Sønderjyske har allerede spillet sig videre til semifinalerne.