Heunicke efter klapsæde-indgreb: Jeg gør det ikke igen

Transportminister Magnus Heunicke (S) har helt misforstået sin rolle, når han som forleden personligt går ind i en sag ved at kræve, at DSB ikke sparer de såkaldte klapsædebilletter væk.

Det siger flere eksperter til Berlingske.

- I bestyrelseslokalet må de nu sidde og tænke, at der åbenbart ikke er nogen sag, som er for lille til ministeren. Det er lige før, at man tror, at det er en aprilsnar. Det er helt urealistisk, at en minister blander sig i klapsæder, siger professor Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet til avisen.

Kritikken kommer efter, at Magnus Heunicke mandag på et møde opfordrede DSB til at ændre beslutningen om at droppe ordningen med klapsæde-billetter, der giver studerende mulighed for at rejse meget billigt.

DSB valgte at følge instruksen fra ministeren, og de billige billetter bliver derfor ikke afskaffet alligevel.

Magnus Heunicke regner ikke med igen at blande sig i den slags detaljer. Han fortryder dog ikke sin indblanding i sagen.

- Jeg har ingen planer om at gøre det igen. Jeg forventer ikke, at det bliver nødvendigt, siger han.

Og det vil være fornuftigt ifølge ledelseseksperter.

Den form for indblanding er helt uhørt og kan være direkte skadeligt for en statslig virksomhed, fordi det kan svække indtjeningen og effektiviteten, mener professor Steen Thomsen fra Copenhagen Business School i København.

Carsten Greve, ligeledes professor ved CBS, mener, at kun i forbindelse med ekstraordinære beslutninger som for eksempel store investeringer eller fyringsrunder skal ejeren involveres. En rabatordning på billetter ligger langt uden for, hvad en ejer skal have en holdning til, forklarer han til Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip