Heunicke vil ikke kommentere overflødig Limfjordsbro

Overflødig, ødelæggende for naturen og tosset.

Kritikken fra SF og Enhedslisten af en tredje forbindelse over Limfjorden er usædvanlig skarp.

Regeringens støttepartier anklager regeringen og transportminister Magnus Heunicke (S) for sammen med de borgerlige partier at gøre klar til at opføre en milliarddyr bro over øen Egholm, som er unødvendig og ødelæggende for naturen på Egholm.

Limfjordsforbindelsen er en del af den trafikaftale, som transportminister Magnus Heunicke onsdag fik på plads. Alligevel ønsker transportministeren ikke at udtale sig om Limfjordsforbindelsen, men henviser til Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn.

Transportministeren får dog ikke lov til at gemme sig, hvis det står til Enhedslisten, som bebuder både samråd og paragraf 20-spørgsmål om sagen i Folketinget.

- Det er helt uholdbart. Jeg kan godt forstå, at man har svært ved at forsvare, hvorfor man har lavet aftalen, men det ændre ikke på, at ministeren må stå til ansvar for de aftaler, han indgår, siger Enhedslistens Per Clausen, der også er byrådsmedlem i Aalborg.

Trods aftalen mellem regeringen og de blå partier vil han fortsætte modstanden mod den "overflødige og ødelæggende forbindelse":

- Fremover vil vi intensivere arbejdet for at oplyse om ulemperne ved en sådan forbindelse og på den måde sikre, at der aldrig bliver afsat de nødvendige syv milliarder kroner til dette formål, og at der aldrig bliver vedtaget en anlægslov. Det, tror jeg stadig på, vil lykkes for os, siger Per Clausen.

Han hæfter sig ved, at regeringen og de blå partier kun har lagt sig fast på, at forbindelsen skal gå over Egholm, mens der endnu ikke er sat penge af til at opføre broen. Og de penge kan være svære at finde, fordi mange puljer er udmøntet:

- Derfor fortsætter modstanden mod denne overflødige og ødelæggende forbindelse naturligvis, siger Per Clausen og tilføjer:

- Dagens beslutning skyldes et massiv usagligt pres fra en række borgmestre og erhvervsledere, som fuldstændig har ignoreret meningsmålinger, der har vist et klart flertal imod forbindelsen i Nordjylland, og en række underskriftindsamlinger.

- Nordjyske borgmestre har både ignoreret befolkningens holdning i denne sag og den lange række af saglige argumenter, som er blevet fremført mod Egholm-forbindelsen, siger Per Clausen, der betegner sig selv som optimist, når det gælder at få aflyst den nye Limfjordsbro:

- Jeg nægter at tro på, at danske politikere vil være så tåbelige, at de vil insistere på at føre denne beslutning ud i livet, siger Per Clausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip