Hiddink efter nedtur: Bittert at tabe i sidste minut

Holland har efter blot en enkelt kamp i EM-kvalifikationen sat flere point til, end holdet gjorde på vejen mod sommerens VM i Brasilien.

Tirsdag aften tabte Guus Hiddinks mandskab 1-2 på udebane i Prag, efter en tjekkisk scoring i overtiden.

- Det er bittert at tabe, når det sker i sidste minut, siger Hiddink, der efter VM har overtaget posten som landstræner efter Louis van Gaal.

Van Gaal havde under VM stor succes med en meget ikke-hollandsk 5-3-2-formation, som Hiddink også forsøgte sig med i Tjekkiet. Men efter det tjekkiske føringsmål midtvejs i første halvleg, slog han over til den mere velkendte 4-3-3-opstilling.

- Systemet var slet ikke et tema. Tjekkerne scorede på grund af individuelle fejl i vores højre side. Når forsvaret laver den slags fejl, så kan man ikke skyde skylden på nogen af de systemer, vi benyttede os af, siger Hiddink.

- Tjekkiet lod os ikke komme til mange chancer. Vi havde nogle, men de lod os ikke score, siger den rutinerede træner.

Det passer nu ikke helt. Det lykkedes nemlig Stefan de Vrij at få udlignet på et hovedstød i anden halvleg, inden hjemmeholdet overtog initiativet og scorede sejrsmålet i overtiden.

I den forrige kvalifikationsturnering frem mod VM blev det til ni sejre og en enkelt pointdeling i 10 kampe for Holland. Under sommerens slutrunde i Brasilien nåede hollænderne semifinalerne, hvor det endte med et nederlag til Argentina.

Island topper kvalifikationsgruppe A efter en 3-0-sejr i Reykjavik over Tyrkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip