Hidtil ukendte Winehouse-sange dukket op

Vi så det med popikonet Michael Jackson og adskillige gange med rapperen Tu-pac. Musikkunstneres materiale dukker op efter deres død, og nu er det sket igen.

Gamle, ukendte indspilninger fra den afdøde soulsangerinde Amy Winehouse er nu dukket op.

BBC inviterer til Winehouse' balladeoptrædener i en ny dokumentar om den melankolsk anlagte engelske kvinde og hendes store stemme. Dokumentaren indeholder lange hidtil ikke offentliggjorte interviews og sang-sessions. Blandt andet kan man se optrædener med Winehouse-numrene "Love is a lodsers game" og "Wake up alone".

Den femdobbelte Grammy-vindende Winehouse fortæller i dokumentarfilmen om sine musikalske indflydelser og inspiration, og hvordan hendes intense natur har gjort hende til den, hun er.

- Jeg har været igennem nogle tider, hvor jeg har været så stort et rod, at jeg måtte skrive alt ned. Selv følelser, som jeg ikke ville erkende, jeg havde, fortæller den nu afdøde Winehouse under et interview, der er med i dokumentaren.

De ekstraordinære interviews med Amy Winehouse blev lavet fra 2004 til 2007 og indeholder både intimkoncerter og Winehouses personlige citater, som blev lavet til en jazz-udgivelse fra BBC four.

Musikikonet Amy Winehouse døde i sit hjem i London i 2011 kun 27 år gammel.

Hun havde tidligere kæmpet med stof- og alkoholmisbrug, og i en efterfølgende obduktion blev der fundet spor af alkoholforgiftning.

"Amy Winehouse: In Her Own Words" bliver vist mandag på BBC iPlayer.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip