Hillary Clinton er nu formelt skrevet ind i historien

Hillary Clinton er på Demokraternes konvent tirsdag formelt blevet nomineret som partiets præsidentkandidat.

Med nomineringen træder Hillary Clinton ind i historien. Det er første gang, et af de to store partier vælger en kvinde som deres kandidat til præsidentposten.

På forhånd lå det fast, at den tidligere førstedame og udenrigsminister ville blive nomineret, da hun efter en lang kamp mod Bernie Sanders mødte op med opbakning fra mere end de 2383 delegerede, som kræves for at vinde afstemningen.

Afstemningen foregik ved et såkaldt roll call, hvor hver delstat - en ad gangen i alfabetisk rækkefølge - oplyste, hvor mange delegerede de bragte med sig til henholdsvis Clinton og Sanders.

De delegerede råbte "Hillary, Hillary", da senator Barbara Mikulski fra Maryland inden afstemningen havde æren af at præsentere Hillary Clinton.

- Ja, vi nedbryder barrierer, sagde hun.

- Så det er med hele mit hjerte, at jeg er her i dag for at nominere Hillary Clinton til at blive den første kvindelige præsident (i USA, red.), sagde Mikulski.

Først på torsdag vil Clinton i sin store tale på konventet formelt acceptere nomineringen som partiets udfordrer til republikaneren Donald Trump ved valget 8. november.

/ritzau/

 

Dagens Gossip