Hillerød Kommune opslår alle ledige stillinger som akutjobs

Konkret betyder det, at alle de ledige, der er i fare for at miste deres dagpenge, og er i målgruppen for det ledige job, kan søge og får mulighed for en jobsamtale.

Ialt er det op imod 250 personer i Hillerød kommune. der risikerer at miste retten til at modtage dagpenge efter den 1. januar 2013. De får nu muligheden for at søge et akutjob i Hillerød kommune.

Et akutjob er et ordinært tidsbegrænset eller varigt job på minimum 13 uger. Ordningen med akutjob gælder for stillinger, der slås op frem til 1. juli 2013.

Det er blandt andet Kommunernes Landsforening, der har indgået ”Aftale om akutjob” med regeringen med det formål at skaffe 12.500 ledige akutjob målrettet dagpengemodtagere, der er i risiko for at miste deres dagpengeret. Kommunerne har forpligtet sig til at arbejde for 3.000 akutjob.

- Nogle ledige oplever at bare det, at de er ledige, er nok til, at de ikke bliver kaldt til samtale. Med beslutningen i Hillerød kommune forpligter vi os til at tilbyde de ledige en jobsamtale, hvis de lever op til de krav, der er i stillingsannoncen. Er man sosu-assistent skal man således indkaldes til samtale, hvis man har søgt en opslået stilling som sosu-assistent. Det giver naturligvis ikke automatisk et job at komme til samtale, men det vil helt sikkert betyde, at flere ledige vil få et job. Vi har allerede flere job slået op som akutjob, og jeg er glad for, at vi er en af de kommuner, der rent faktisk gør noget,  siger Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Jamil Cheheibar.

For at motivere arbejdsgivere til at ansætte personer via akutjobordningen, kan arbejdsgivere under visse betingelser opnå en kontant jobpræmie på 12.500 kroner, hvis ansættelsen varer minimum seks måneder, og 25.000 kroner, hvis ansættelsen varer minimum 12 måneder.

Økonomiudvalget har ligeledes besluttet, at jobpræmien tilfalder arbejdsstedet, der ansætter en ledig i akutjob.

- Som kommune bør vi gå foran med det gode eksempel og være med til at hjælpe i det mindste nogle af de mennesker, der står foran at miste dagpengeretten. Det kan være rigtig svært at komme tilbage på arbejdsmarkedet, og her er akutjobbene en god mulighed for hjælp, siger borgmester Kirsten Jensen.
 

 

Dagens Gossip