Historisk lave containerrater presser bundlinje i Mærsk

Historisk lave containerrater og lav oliepris presser bundlinjen i A.P. Møller - Mærsk, som næsten fik halveret sit resultat i tredje kvartal i forhold til de samme tre måneder sidste år.

A.P. Møller - Mærsk får et underliggende resultat på 662 millioner dollar i årets tredje kvartal, oplyser olie- og rederigiganten fredag i en fondsbørsmeddelelse. Ifølge topchef Nils Smedegaard Andersen er resultatet konsekvens af udfordrende markeder.

- Resultatet, som er næsten 50 procent lavere sammenlignet med sidste år, skyldes primært, at containerraterne faldt til et historisk lavt niveau, specielt i den sidste del af Q3, samt at resultatet i Maersk Oil var påvirket af den lavere oliepris, siger han.

Ifølge Mærsk er olieprisen 51 procent lavere end samme tid sidste år, mens raten for at fragte containere rundt i verden er faldet 19 procent.

Omsætningen i tredje kvartal faldt med 17 procent sammenlignet med samme kvartal i 2014 og landede på lige over 10 milliarder dollar.

Det underliggende resultatet i containerrederiet Maersk Line tog sig noget af en dukkert til 243 millioner dollar mod 659 millioner dollar i samme periode sidste år.

Olieforretningen Maersk Oil fik et beskedent overskud på 32 millioner dollar mod tidligere 224 millioner dollar.

23. oktober satte A.P. Møller - Mærsk forventningerne til årets resultat ned med 600 millioner dollar på grund af udviklingen i Maersk Line, som er den største forretningsdel i Mærsk, og som står for over halvdelen af den samlede omsætning.

Mærsk-gruppen regner fortsat med et underliggende resultat på 3,4 milliarder dollar.

Overskuddet før skat for årets første ni måneder i Mærsk-gruppen landede på 4,3 milliarder dollar mod 4,9 milliarder dollar i 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip