Historisk lavpunkt: USA får færre og færre rygere

Andelen af amerikanske rygere er dykket til det laveste niveau, siden man begyndte at gøre op, hvor mange der nyder at ryge cigaretter.

I dag betegnes 17,8 procent af den amerikanske befolkning som rygere ifølge et studie, der blev offentliggjort tirsdag.

Sundhedsmyndighederne fastslår, at det er det laveste niveau siden 1965, hvor målingerne første gang blev sat i værk.

Ifølge USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) er der 42,1 millioner voksne rygere i landet. I 2005 var det tal 45,1 millioner, eller hvad der svarer til 20,9 procent af befolkningen på daværende tidspunkt.

Hvis man kigger på forskellige befolkningsgrupper, er der dog store forskelle. Specielt personer med lave indkomster og homoseksuelle er overrepræsenterede i rygerstatistikkerne, oplyser CDC.

Rygning er medvirkende årsag til hvert femte amerikanske dødsfald og koster årligt over 480.000 personer livet.

Ifølge tal fra den amerikanske regering er rygning en stor belastning for landets økonomi. Hvert år koster rygning svimlende 289 milliarder dollar i form af omkostninger for sundhedsvæsnet og tabt produktivitet.

Tidligere i år viste en amerikansk undersøgelse, at i underkanten af en milliard mennesker i verden ryger cigaretter. Det tal er vokset i løbet af de seneste årtier, men primært på grund af, at der er kommet mange flere mennesker på kloden i perioden.

Ifølge Sundhedsstyrelsen tænder omkring 17 procent af danskerne dagligt en smøg.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip