Hizb ut-Tahrir hjælper unge ud af bandemiljøet

Skrevet af admin

07/06/2014

Dagens topnyheder

Den islamistiske og anti-demokratiske gruppe Hizb ut-Tahrir har ifølge eksperter og organisationen selv succes med at rekruttere unge og hive dem ud af bandemiljøet i hovedstadsområdet, skriver Politiken.

Ifølge avisen har Hizb ut-Tahrir i flere år arbejdet målrettet på at hjælpe de unge ud af bandemiljøet.

- De har et positivt ry i lokalmiljøerne for at have medvirket til at trække folk ud af banderne og ind i deres studiekredse, siger Kirstine Sinclair, ph.d. med speciale i netop Hizb ut-Tahrir fra Syddansk Universitet, til Politiken.

Hun peger blandt andet på, at organisationen har været med til at rydde op i miljøet omkring Blågårdsgade på Nørrebro i København, og at den indsats blev sat i gang allerede før 2001.

Jørgen Bæk Simonsen, professor med speciale i islam fra Københavns Universitet, bekræfter fænomenet over for avisen.

Det er uklart, hvor mange unge mennesker Hizb ut-Tahrir præcist har hjulpet ud af bandemiljøet, da ingen har forsket i den alternative bandeexitstrategi.

Heller ikke organisationens talsmand, Chadi Freigeh, har ført statistik over rekrutteringen, men ifølge Politiken "forsikrer" han, at tallet er "mange gange det dobbelte" af de 15 bandemedlemmer, som Rigspolitiets bandeexitprogram indtil april sidste år lykkedes med at få væk fra banderne.

Hizb ut-Tahrir har flere gange været udsat for massiv kritik af danske politikere, ligesom organisationen både i Vesten og i den muslimske verden anses for at være en radikal islamistisk bevægelse.

Siden organisationen blev stiftet, har den haft som erklæret mål at arbejde for genetableringen af kalifatet som den eneste legitime institution for verdens muslimer.

/ritzau/