Hjælpearbejdere angrebet med mortergranater i Syrien

Fire medarbejdere fra Røde Kors' muslimske søsterorganisation, Røde Halvmåne, er sårede, efter at de lørdag blev angrebet på vej til den syriske by Homs.

Røde Halvmåne oplyser på Twitter, at en lastbilchauffør er blandt de sårede.

- Mortergranater ramte i nærheden af holdet og de lastbiler, der var på vej ind i den gamle del af Homs, skriver de på Twitter - hvor de også deler et billede, der viser et skudhul i bagruden på en Røde Halvmåne-bil.

Ifølge syrisk stats-tv, der kontrolleres af præsident Bashar al-Assad, var det "bevæbnede terrorister", der stod bag angrebet, mens oprørsgrupperne anklager præsidentens mænd for at stå bag.

Homs guvernør, Talal al-Barazi, siger, at det var to køretøjer, der blev angrebet.

- To køretøjer med humanitær hjælp var på vej ind i den gamle bydel, da terrorister afskar dem vejen ved at skyde mortergranater på vejen.

Aktivisten Yazan tilføjer, at det ikke kun var de to køretøjer fra Røde Halvmåne, der var mål for angrebet.

- Røde Halvmånes køretøjer var på vej ind i den gamle by med fem FN-biler og to lastbiler med humanitær hjælp, siger Yazan, der ikke ønsker at oplyse sit efternavn.

- Lige da de ankom, blev området, hvor der var adskillige civile til stede, angrebet, og adskillige personer blev såret, siger han og tilføjer at mortergranaterne blev affyret fra to områder, der er kontrolleret af hæren.

FN håbede ellers at kunne levere hjælp til de civile syrere, der i over 600 dage har været fanget i de områder af Homs, som er styret af oprørere - og omringet af den syriske hærs tropper.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip