Hjælpekoordinator i Ukraine: Endeløs smerte og elendighed

Flere end halvanden million mennesker er drevet på flugt fra krigen i det østlige Ukraine, og situationen i området er temmelig chokerende, lyder det fra en nødhjælpskoordinator fra Dansk Flygtningehjælp.

Hjælpen til Ukraine er utilstrækkelig og "som en dråbe i havet", rapporterer organisationens globale nødhjælpskoordinator, Christian Gad, som lige er vendt hjem fra landet.

Han beretter blandt andet om kvarterer, der er totalt udbombet.

- Jeg mødte blandt andet 200 mennesker, der lever på sjette måned i et beskyttelsesrum, og jeg har generelt set endeløs smerte og elendighed, siger Christian Gad.

Koordinatoren sender en appel om mere hjælp til indbyggere på flugt fra kampene i de to store oprørskontrollerede regioner.

- Folk har brug for tag over hovedet, blandt andet gennem nødreparationer af huse og basal nødhjælp som mad og vinterhjælp.

- Vi har i første omgang koncentreret os om at uddele kontantbeløb til sårbare familier, så de har haft mulighed for selv at bestemme over, hvad de havde mest brug for, siger Christian Gad.

I de seneste uger har de værste kampe stået på omkring byen Debaltseve, et knudepunkt for jernbanetrafik nord for regionshovedstaden Donetsk.

Mange mennesker er dræbt - alene det seneste døgn har 19 ukrainske soldater mistet livet - og tusinder er drevet på flugt fra byen.

Dansk Flygtningehjælp arbejder uafhængigt af politiske, etniske og religiøse interesser på et neutralt humanitært mandat.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip