Hjemmeboende golfstjerne jagter luksuslivet

Skrevet af admin

25/09/2015

Dagens topnyheder

Drømmen er at vinde de største turneringer, blive den bedste i verden og at tjene endnu flere penge.

Den 22-årige golfspiller Nicole Broch Larsen, der fortsat bor hjemme hos forældrene i Hillerød, er godt på vej til at indfri sine drømme.

Den unge dansker har gode chancer for at slutte 2015 som den mest indtjenende spiller på Ladies European Tour efter en række topresultater de seneste uger med en turneringssejr i Helsingborg som det største.

Præmiepengene har i 2015 rundet 1,6 millioner kroner, men det er ikke ensbetydende med, at den unge dansker er blevet rig af sin sport.

Det skyldes, at omkostningerne er store for nordsjællænderen, der indtil videre har klaret sig uden en hovedsponsor.

- Jeg lever ikke luksuslivet endnu. Det kræver, at jeg kommer til USA, hvor pengene er større, og spillerne er bedre, siger Nicole Broch Larsen.

- Jeg bor stadigvæk hjemme ved mine forældre, men på et tidspunkt skal jeg flytte hjemmefra.

- Selv om jeg har tjent rigtigt fint de seneste uger, så ville det være lækkert, hvis mine gode resultater kunne hjælpe på sponsorsiden, siger hun.

Før karrierens første Ladies European Tour-sejr i Helsingborg for tre uger siden var Nicole Broch Larsen tæt på at vinde en turnering i Tjekkiet, men en triplebogey på finaledagen kom til at koste dyrt.

I Helsingborg klarede hun sig heller ikke godt på finaledagen, men forfølgerne kunne alligevel ikke fravriste hende sejren.

- I Tjekkiet panikkede jeg på hul 16, og i Sverige startede jeg godt, men så begyndte jeg at tænke for meget over tingene.

- Jeg tror, at det handlede om, at jeg skulle over vinderbarrieren. Nu har jeg prøvet at stå øverst på podiet, og så tror jeg, at det er nemmere for mig at være i de situationer i fremtiden.

- Jeg vil ikke lyde for grådig. Mit mål var at vinde mindst en gang i år, og nu har jeg vundet én, og der er stadig fire turneringer tilbage, så jeg kan stadigvæk nå mit drømmemål om at vinde to, siger Nicole Broch Larsen.

Golfspilleren er bevidst om, at hun befinder sig i en læreproces på sit blot andet år på Ladies European Tour. Derfor bliver præstationerne hver gang vendt med en mentaltræner.

- Det er fedt at vinde, men det er bare et skridt på vejen mod de mål, jeg har ude i fremtiden, siger hun.

I 2016 er målet at komme til OL i Rio, hvor hun skal kæmpe mod et kuld af andre danske talenter om en af to danske OL-pladser.

Derudover håber Nicole Broch Larsen at bytte Europa ud med USA, hvor turneringerne er større og tiltrækker verdens bedste spillere.

I denne uge deltager Nicole Broch Larsen i Lacoste Ladies Open de France. Efter førstedagen er danskeren nummer syv.

/ritzau/