Hjemmehjælper overfaldet af røvere

En medarbejder fra Sønderborg Kommune blev søndag overfaldet af et udenlandsk par i en beboers hjem.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted kort før klokken 18, hvor kommunens udsendte var ude for at se til en borger i Ulkebøl.

Da hjemmehjælperen havde lukket sig ind, fik hun øje på to personer af udenlandsk udseende, en mand og en kvinde, som stod i soveværelset og rodede i beboerens smykkeskrin.

Hjemmehjælperen spurgte, hvad i alverden de lavede. Som svar tog manden fat i hende og ruskede hende. Herefter kom også kvinden til, og ved fælles hjælp fik de hjemmehjælperen væltet omkuld.

De to flygtede via en branddør, som de tilsyneladende havde åbnet i forvejen. De forsvandt i en sølvfarvet, hollandsk indregistreret bil.

Politiet har afhørt hjemmehjælperen, og betragter, ifølge Sønderborg Kommune, sagen som røveri, fordi der er anvendt vold.

Hun fik skrammer og knubs og har efterfølgende fået psykologhjælp.

Også andre medarbejdere er afhørt, ligesom personalet i hjemmeplejen er instrueret i at være ekstra på vagt. Der er ligeledes truffet sikkerhedsforanstaltninger på det nærliggende Ulkebøl Plejecenter.

Sønderborg Kommunes forvaltning Social og Sundhed indskærper også over for ældre, at de skal låse deres dør, når de ikke venter gæster.

- Men skal låse sin dør og ikke lukke ukendte ind. Og man er altid velkommen til at spørge om id-kort, når der kommer kommunale medarbejdere fra hjemmeplejen, som borgeren ikke har set før. Også alle andre borgere opfordres til at hjælpe med at passe på vore ældre medborgere ved at holde øje med eksempelvis mistænkelige trafikanter, siger senior- og sundhedschef i Sønderborg Kommune, Bente Larsen.

Ved episoden søndag havde de to udlændinge lukket sig ind ad en ulåst dør, og beboeren troede, det var hjemmehjælperen, der var kommet uden at sige goddag.

 

Dagens Gossip