Hjemmelavet æblechutney til grillpølserne

Skrevet af Ninna Andreasen

13/04/2015

Mest læste i dag

Grillmad er omgærdet af mange traditioner. Til pølserne hører jo ketchup, sennep og remoulade.

Men engang imellem kan den godt tåle at få et nyt twist. Denne hjemmelavede æblechutney er fremragende til grillsæsonen. Den søde, sure og stærke smag passer rigtig godt til kød, og så kan du lave en god mængde af den på én gang, for den kan holde længe.

Til en lille portion (som giver cirka halvanden deciliter chutney) skal du bruge:

To store æbler eller tre små
To spiseskefulde eddike efter eget valg (jeg bruger rødvinseddike)
Ti spiseskefulde vand.
To spiseskefulde sukrin eller sukker.
Krydderier:
En spiseskefuld kanel
3/4 teskefuld chili (jeg bruger chilipulver, men du kan også bruge frisk)
Salt og peber.

Skræl æblerne og skær dem ud i terninger. Kom dem i en gryde.

Tilsæt eddike, vand, sukrin (eller sukker) og krydderier.

Sæt gryden på komfuret og kog ved middelvarme, indtil æblerne kan mases ud. Det er en god idé at komme låg på. Æblerne frigiver selv meget væske, men gryden må ikke koge tør.

Smag massen til og kom mere kanel, chili, salt eller peber i, hvis du synes.

Tag chutneyen af komfuret og lad den køle af.

På grund af eddiken kan chutneyen holde sig et pænt stykke tid. Hvis du vil lave en større mængde og øge levetiden, kan du skylle et syltetøjsglas i Atamon og hælde chutneyen i glasset.

Du kan også eksperimentere med andre krydderier. Ingefær og æble er eksempelvis også et skønt makkerpar.

Advarsel: Chutneyen er stærkt vanedannende.

 

 

Se flere billeder med beskrivelse herunder: