Hjemmerøvere med pistol og kniv jaget bort af tre ældre

En ældre mand blev slået i hovedet - formentlig med en pistol - da han og hans to bofæller lørdag aften blev udsat for et hjemmerøveri.

De tre ældre mennesker blev overrumplet på deres private adresse nordvest for Vejle klokken 21.13 af to muskuløse mænd, der begge var bevæbnet, oplyser Sydøstjyllands Politi.

- Tre ældre personer bliver opsøgt af to mænd i deres egen bolig. Gerningsmændene tiltvinger sig adgang til hjemmet, og der opstår håndgemæng mellem beboerne og gerningsmændene, siger vagtchef Henrik Dam til Ritzau.

Hjemmerøverne beskrives begge som 180 centimeter høje, og de bar hver en strikket hue med hul til øjnene. Den ene medbragte en pistol, mens den anden havde en køkkenkniv i hånden.

- Den forurettede ældre mand bliver slået i hovedet. Formentlig med pistolen. De to andre, der bor i hjemmet, er også med i håndgemænget, men de bliver ikke ramt. Det ender med, at de to gerningsmænd forlader stedet uden udbytte, siger Henrik Dam.

Overfaldet fandt sted i en privat bolig på Hammermøllevej i Vonge nær Vejle.

Mændene bankede på hoveddøren og tiltvang sig efterfølgende adgang til boligen.

Politiet leder fortsat efter gerningsmændene, og har man set noget usædvanligt i området lørdag aften, beder politiet om, at man henvender sig med oplysninger.

De tre ældre personer er i alderen 75 til 85 år. De har det alle efter omstændighederne godt.

Manden, der blev ramt af et slag i hovedet, er blevet behandlet på et sygehus, men er ikke blevet indlagt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip