Hjernedød gravid kvinde holdt i live: Nu har hun født og mistet livet

Følelserne spænder fra enorm stolthed og glæde over sin nyfødte søn til stor sorg over at miste sit livs kærlighed for Dylan Benson. I weekenden kunne den lille dreng Iver ikke længere holde sig i sin mors mave, og han kom til verden ved kejsersnit i 29. uge. Det skriver vancouversun.com.

Mor Robyn Benson fra Victoria i Canada fik pludselig en voldsom hovedpine 28. december. Far Dylan Benson hastede ud for at købe smertestillende medicin, men da han kom tilbage, lå hun livløs på gulvet. Hun havde fået en hjerneblødning og var ikke til at redde.

Læs også: Læger holder hjernedød gravid kvinde i live: Forsøger at redde ufødt barn

Lægerne holdt dog liv i hende så længe som muligt for at redde sønnens liv. De havde håbet at kunne holde graviditeten i gang i endnu fem uger, så Iver havde bedre chancer for at overleve, men lørdag gik den ikke længere.

- Det er med tungt hjerte, men også med ekstrem stolthed, at jeg skriver den opdatering. Lørdag aften blev min smukke og fantastiske søn, Iver Cohen Benson, født. Iver er sund og den sødeste og mest dyrebare person, jeg nogensinde har mødt, skriver Dylan Benson på Facebook.

Læs også: Dommer slukker for gravid hjernedød kvindes respirator

Dagen efter fødslen måtte han tage afsked med sin hustru.

- Jeg savner Robyn mere, end ord kan sige. Jeg kunne ikke være mere imponeret over hendes styrke, og jeg er så heldig at have kendt hende. Hun vil for evigt leve videre i Iver og i mit hjerte, skriver den nybagte far.

Far og søn har nu en hård tid foran sig, hvor de fortsat skal være indlagt på hospitalet, mens drengen på knap 1,3 kilo skal vokse sig stærkere.

Robyn og Dylan Benson blev kærester for 16 år siden, da de begge gik i gymnasiet. De blev gift sidste år, og kort efter blev Robyn Benson gravid.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip