Hjernedød mor i koma føder mirakelbaby

Læger i Nebraska i USA har holdt en hjernedød kvinde kunstigt i live i otte uger, så babyen hun bar i maven kunne blive født i live. 

Indsatsen for at redde barnet er særdeles opsigtsvækkende, og det er første gang siden 1999, at det er lykkedes, skriver NBC News.

Læs også: Baby fra ruinerne er genforenet med sin mor - jeg er så glad

Den lille baby er blevet døbt Angel, og da hun kom til verden i april vejede hun kun omkring 1.5 kilo, men hun var ellers sund og velskabt. 

Der var mere end 100 læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale involveret i arbejdet med at holde den hjernedøde Karla Perez i live i 54 dage og arbejdet med at få Angel født med kejsersnit. 

- Vores hold havde en stor tro på, at det kunne lykkes. Vi forsøgte at gøre noget, som ikke mange har været i stand til tidligere, siger Sue Korth, der er vicepræsident ved Methodist Womans Hospital i Nebraska. 

Læs også: Grædende baby skaber frygt i lufthavn: Piloten må vende om

Barnets mor, Karla Perez, faldt om i sit hjem d. 8 februar efter hun havde beklaget sig over svær hovedpine. Lægerne kunne konstatere, at hun havde fået en svær hjeneblødning, men hun stod ikke til at redde.

Og da fosteret i maven kun var 22 uger gammelt, så lægerne ingen anden udvej, end at holde hende kunstigt i live indtil barnet var stort nok til at blive forløst ved kejsersnit. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip