Hjernekirurgen Carson trækker sig fra præsidentkapløb

Republikaneren Ben Carson trækker sig officielt fra kapløbet om at blive sit partis præsidentkandidat, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Carson kom med sin meddelelse i en tale ved den konservative politiske organisation CPAC's konference.

- Der er mange mennesker, der elsker mig. De vil bare ikke stemme på mig, sagde Carson ifølge Reuters i sin tale ved konferencen.

Meldingen var ventet. Efter endnu et valgnederlag ved de mange primærvalg i tirsdags sagde Ben Carson, at han "ikke ser en politisk vej fremad". Han deltog således heller ikke ved de republikanske kandidaters debat på tv-kanalen Fox News torsdag.

Ben Carson nåede ikke at vinde en eneste stat i Republikanernes primærvalg.

En række meningsmålinger viste ellers en kort overgang i efteråret 2015, at Ben Carson var blandt de republikanske vælgeres foretrukne kandidater til posten som øverstkommanderende i Det Hvide Hus.

Siden gik det nedad for den tidligere hjernekirurg.

Ben Carson var i mange kredse et kendt navn, allerede inden han meldte sig i præsidentkapløbet.

I 1987 udførte han som den første i verden en vellykket adskillelse af siamesiske tvillinger, der var vokset sammen ved hovedet. Det understøttede hans ry som en af USA's førende hjernekirurger.

I 2012 skrev han en bog, hvor han beskyldte præsident Barack Obama for at være en radikal venstreorienteret. Det gjorde ham øjeblikkeligt populær i højreorienterede kredse.

Carson er desuden kendt for at omtale Obamas sundhedsreform som "det værste, der er sket i denne nation siden slaveriet". Ifølge Ben Carson bygger sundhedsreformen på samme ideologi som kommunisten Lenins.

Den 64-årige Carson var den eneste sorte blandt kandidaterne hos både republikanere og demokrater.

/ritzau/

 

Dagens Gossip