Hjerneskanninger hjælper forskere med at udvikle et kondom, der føles bedre end ingenting

Det er næppe nogen hemmelighed, at kondomer kan være svære at “sælge” i en ophedet situation. Men den problematik forsøger forskere i Australien nu at komme til livs.

De vil udvikle et kondom, der føles ligeså godt at have på som ingenting - eller måske endda bedre. Det skriver Science Alert

Selvom kondomer bliver flittigt brugt, er designet af dem stort set det samme, som det var for 100 år siden. Forskerne forsøger nu at et nyt materiale kaldet hydrogel kan være løsningen.

Udover at det er tyndere og stærkere end latex, kan man også tilsætte medikamenter eller kemikalier, som bekæmper seksuelt overførte sygdomme.

- De (hydrogel, red.) har egenskaber, der ligner menneskevæv og kan blive skræddersyet, så de føles som hud, siger en af forskerne Bridgette Engeler.

I stedet for blot at spørge folk, hvilke materialer de foretrækker, udsætter forskerne en række forsøgspersoner for hjerneskanninger. Det gør de for at se, om de kan narre hjernen til at tro, at personerne rører ved hud og ikke hydrogel.

Læs også: 6 grunde til at kvinder, der onanerer, er mere lykkelige og sunde

- At måle ændringer i hjerneaktiviteten er en effektiv måde at fastslå, hvorvidt hydrogen er at foretrække frem for eksisterende kondomer, siger Joseph Ciorciari, der leder studiet.

Foreløbigt viser resultaterne, at folk foretrækker hydrogel frem for latex. For en god ordens skyld skal det siges, at forsøgspersonerne rører ved gelen med fingrene.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip