Hjertelæge tiltales for fusk med forskningsmidler

En tidligere fremtrædende hjertelæge på Rigshospitalet skal idømmes en fængselsstraf for tyveri af kunst og lamper betalt med forskningsmidler.

Det mener Københavns Politi, som ifølge Jyllands-Posten netop har rejst tiltale mod den 62-årige overlæge.

Det er den anden tiltale, som Københavns Politi har rejst som følge af Jyllands-Postens afsløringer af overlægers brug af forskningsmidler til private og ekstravagante formål og mangelfuld kontrol med midlerne.

Den første tiltale blev rejst i december mod en 63-årig overlæge fra Rigshospitalets Hjertecenter. Han er tiltalt for groft underslæb og groft bedrageri i 390 forhold til et samlet beløb på 2,8 millioner kroner.

Den nye tiltale mod den 62-årige overlæge er langt mindre, idet han alene tiltales i tre forhold til et samlet beløb på 27.000 kroner. Men det er ifølge politiet alvorligt nok til, at han skal idømmes en fængselsstraf.

- Udgangspunktet i den slags sager er en frihedsstraf, og det er også vores påstand i denne sag. Tyveri fra en arbejdsgiver ser man på med alvor, og det takseres typisk med frihedsstraf, siger anklager Anette Gramstrup fra Københavns Politis advokat for økonomisk kriminalitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip