Hjort skal forklare flyttetvang for statsansatte

Hvis man fremover lader sig ansætte i staten, skriver man under på, at man har forflyttelsespligt - uanset hvor ens arbejdsplads måtte blive flyttet hen i landet.

Sådan lyder det i et cirkulære, som Moderniseringsstyrelsen har sendt ud til samtlige ministerier.

Og det er mangel på respekt over for de ansatte, mener SF, der kalder finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd for at forklare sagen.

- Vi vil først og fremmest gerne have finansministeren til at komme med nogle nye meldinger, fastslår beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF).

- Som arbejdsgiver har man faktisk en interesse i at have et godt image. Så derfor er der mange gode grunde til, at man skal benytte andet end pisken. Nu om dage er de ansatte ikke bare kastebolde, siger han.

I forbindelse med regeringens plan om at flytte 3900 statsjob ud i provinsen, har det været diskuteret, hvorvidt flytningen er "en væsentlig stillingsændring". Vendingen er afgørende for, om det skal varsles som "afsked med tilbud om genansættelse".

Fremover er det udgangspunktet, at en flytning ikke er en væsentlig stillingsændring, lyder det i Moderniseringsstyrelsens cirkulære "ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten" fra 5. februar 2016.

Efter Karsten Hønges mening er det respektløst, at Moderniseringsstyrelsen har skrevet cirkulæret uden at inddrage de faglige organisationer.

Camilla Gregersen, der er formand i Dansk Magisterforening, kalder det over for Magisterbladet.dk en "gift" for de igangværende processer omkring udflytningen. Hun henviser til, at regeringen har lovet, at udflytningen skal foregå ordentligt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip