Hjulmand forventer mere af målmager

FC Nordsjælland har i forårets første to kampe scoret tre mål. Alle scoringerne er signeret Kim Aabech, der i sommer blev hentet til Farum-klubben fra Lyngby Boldklub.

Aabech har brugt et halvt år på at falde til og lære systemet at kende, så træner Kasper Hjulmand forventer, at der er meget mere i vente fra angriberens side.

- Da Kim kom hertil, var det lidt hans sidste chance. Først nu kan man tale om, at han er professionel fodboldspiller. Da han gik ind til det her snakkede vi om, at det skulle være nu, siger Hjulmand.

- Han skal ikke sidde om fem-seks år og fortryde, at han har spildt det store talent og det store potentiale han har. Han har pisset på det i for lang tid, så nu er det nu. Han skal have ros for at have taget handsken op.

Det er ikke kun på spillemæssige parametre, at Aabech har løftet sig. Også uden for banen er der forandringer at se.

- Han har trimmet sig, og han har trænet hårdt. Det bliver stillet krav til ham, og han har ikke fået noget foræret her. Det er hans eget arbejde, som har bragt ham i betragtning nu, siger træneren.

- Det er først nu, at han er ved at forstå, hvad det betyder fra morgen til aften at leve og ånde for det her. Jeg tror, der er mere i ham, og nu begynder det at folde sig ud. Nu skal han vise, at der er flere lag i ham. Det tror jeg på, der er.

Kasper Hjulmand lægger i høj grad vægt på, at Aabech selv skal føle sig forpligtet til at udløse sit store potentiale.

- Han skal presse sig selv, han skal være ærgerrig og han skal presse sig selv, så han om fem-seks år kan sige, at 'jeg ikke har foretaget en eneste handling, som gik imod mit talent', siger Hjulmand.

- Jeg skal hjælpe ham med at presse ham. Jeg vil se en, der lever og ånder for det.

30-årige Kim Aabech startede mod Viborg fredag aften inde for femte gang i sæsonen. Han har derudover fået ti indhop, hvilket i alt beløber sig til 652 minutters spilletid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip