Hjulmands forgænger overtager roret i Dortmund

Borussia Dortmund har sin nye træner på plads fra næste sæson.

Det bliver som ventet af mange tyske medier 41-årige Thomas Tuchel, der overtager trænerjobbet i storklubben efter Jürgen Klopp.

Parterne har indgået en treårig kontrakt. Det bekræfter Borussia Dortmund på klubbens hjemmeside.

Klubben skriver også, at man ikke vil komme med flere officielle udmeldinger om skiftet, før Tuchel officielt bliver præsenteret i ugen efter sæsonafslutningen.

Thomas Tuchel har kun erfaring fra et tidligere trænerjob i Tysklands bedste række, men det udførte han med stor succes.

Fra 2009-2014 var Tuchel nemlig cheftræner i Mainz, hvor han i sidste sæson opnåede en syvendeplads i Bundesligaen og fik holdet i Europa League.

Efter eget ønske forlod Tuchel trænerjobbet i Mainz, og han blev i sommeren 2014 afløst af danske Kasper Hjulmand, der dog ikke opnåede lige så stor succes som sin forgænger.

I mellemtiden har Tuchel ikke haft noget trænerjob, men ifølge tyske medier har flere klubber forsøgt at få Tuchel i trænerfolden.

Det lykkedes så for Dortmund, der ikke har spildt tiden, siden klubben onsdag annoncerede, at man var gået med til at ophæve Jürgen Klopps kontrakt ved sæsonens udgang.

47-årige Klopp har været træner i Dortmund siden 2008, og han har løftet Dortmund fra at være en økonomisk trængt og underpræsterende storklub til igen at være en faktor i europæisk topfodbold.

I sæsonerne 2010/2011 og 2011/2012 lykkedes det Dortmund og Klopp at vinde det tyske mesterskab, mens man i 2013 nåede frem til Champions League-finalen, som dog blev tabt til rivalen Bayern München med 1-2.

Inden Jürgen Klopp kom til Dortmund, var han også cheftræner i netop Mainz.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip