HK-formand om dagpengetal: Jeg bliver faktisk gal

Når flere ledige på dagpenge kommer tilbage på arbejdsmarkedet, skyldes det så den afkortede dagpengeperiode eller bedre konjunkturer.

Ifølge forbundsformand i HK Kim Simonsen er der ingen tvivl.

- Renten og inflationen er lav, der er gang i byggeriet, og centralbankerne pumper penge ind i USA og Europa, siger han til Ritzau.

Få dage før dagpengekommissionen offentliggør sine anbefalinger til et nyt dagpengesystem, strides han og andre fagforbund med arbejdsgivere om nye tal fra Jobindsats.dk.

De viser ifølge Børsen, at andelen, der finder et arbejde, når deres dagpenge er brugt op, er steget til 39 procent.

Dermed er der, siden dagpengereformen i 2013 halverede dagpengeperioden fra fire til to år, sket en fordobling i andelen af langtidsledige dagpengemodtagere, der finder arbejde, efter at de er faldet ud af systemet.

- Da dagpengeperioden for fire-fem år siden var længere, end den er i dag, var beskæftigelsen højere, fordi der var arbejde at få.

- Der er ingen dokumentation for, at en afkortning af dagpengeperioden har en positiv effekt på beskæftigelsen, siger Kim Simonsen.

- Jeg bliver faktisk gal over den måde, som tallene udlægges på.

Han henviser eksempelvis til en udtalelse fra Allan Agerholm, administrerende direktør i BC Hospitality Group, der blandt andet består af Bella Center, Crowne Plaza Towers og Forum i København.

Han siger til Børsen, at "det er en rigtig god nyhed, at vi kan se dagpengereformen have en så positiv effekt. Det er altafgørende vigtigt, at der er arbejdskraft til rådighed".

- Jeg synes, at han skulle gå uden for sin hotelejendom. Så kan han spørge sig selv, om det kunne tænkes, at alle de kraner, der svinger omkring ham, er årsagen til, at de ledige kommer i arbejde, siger Kim Simonsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip