HK: Langtidsledige frygter for hus og hjem

Huset eller lejligheden og bilen hænger i en tynd tråd, hvis jobsøgningen mislykkes og dagpengene ryger.

Det viser en undersøgelse, som HK har foretaget blandt ledige medlemmer, der står til at miste dagpengeretten fem til næste sommer, hvis de ikke finder arbejde inden – de såkaldt udfaldstruede.

Ifølge undersøgelsen svarer næsten 40 procent af de udfaldstruede, at de vil blive nødt til at sælge lejligheden/huset, hvis de mister dagpengene. 40 procent mener også, at de må sælge bilen, hvis dagpengene mistes. De ledige frygter også for deres familieliv.

- Desværre står arbejdsgiverne ikke i kø for at ansætte vores udfaldstruede medlemmer. Især de private arbejdsgivere glimrer ved deres fravær, når det gælder om at slå akutjob op. Og de generelle ledighedstal er heller ikke opmuntrende. I HK er de langtidslediges andel af alle vores ledige uændret høj, på mere end 30 procent, siger HK’s formand Kim Simonsen.

Med finansloven for 2013 har den store del af HK’s udfaldstruede medlemmer, som ikke ville kunne modtage kontanthjælp i stedet for dagpengene, fået en håndsrækning. Mod at deltage i en eller anden form for uddannelse, vil de kunne modtage hjælp på kontanthjælpsniveau i seks måneder.

- Det er da et plaster på såret. Men i mange tilfælde ikke nok til at redde økonomien for de mange, og da slet ikke, hvis uddannelsen ikke fører til job. Det grundlæggende problem er, at der mangler job til de ledige, og det løser akutpakker af den ene eller den anden slags desværre ikke, slutter Kim Simonsen.

Ved udgangen af november måned, viser tal fra HK’s a-kasse, at  frem til 1. juli 2013, er 3.500 ledige HK’ere i farezonen, for at miste dagpengeretten.

 

Dagens Gossip