HK'ere på Berlingske: Kæmpe plus med publicistisk ejer

En stor del af Berlingske Medias ansatte ser positivt på nyheden om, at mediehuset er blevet solgt til den belgiske mediekoncern De Persgroep.

Det siger koncernmedarbejderrepræsentant Niels W. Petersen, der repræsenterer op mod 500 HK-Privatmedlemmer såsom trykkere, grafikere og administrative medarbejdere i Berlingske Media.

- Vi ser det som et kæmpe plus, at vi nu får en publicistisk ejer med en stor vilje til at lave avis, web, radio og tv i stedet for en kapitalfond, der har været meget optaget af økonomien, siger han til Ritzau i en skriftlig kommentar.

Berlingske Medias ejer siden 2006, britiske Mecom, har mandag meddelt, at man sælger Berlingske Media og det hollandske mediehus Wegener til De Persgroep for lige over 1,8 milliarder kroner.

Af en fondsbørsmeddelelse fremgår det, at De Persgroep i begyndelsen af maj tilbød at købe hollandske Wegener for 220 millioner euro, svarende til 1,64 milliarder kroner.

Dermed tyder det hverken på, at Berlingske Media har stået på belgiernes ønskeliste, eller at mediehuset har kostet mere end 200 millioner kroner.

Niels W. Petersen understreger da også, at Berlingske Medias medarbejdere ikke er "så blåøjede", at de tror, at "medarbejdere nu er fredede, og at man skal til at ansætte folk igen".

- Men jeg glæder mig over, at de har en vilje til og viden om at drive medier. Med den fornuftige økonomi, som Berlingske efterhånden har fået, kan jeg ikke forestille mig, at vi står overfor nye personalereduktioner, siger han.

Også Uffe Gardel, der er journalist på Berlingske og fællestillidsmand på Berlingske Media, har mandag betegnet ejerskiftet som "en glædelig overraskelse".

- Vi får en professionel ejer med et stort branchekendskab, og endnu vigtigere, så har de særligt branchekendskab til den type udgivelser, vi udgiver her i Berlingske, sagde Uffe Gardel til Ritzau mandag formiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip