H&M sælger dametøj i børnestørrelse

H&M har en stor kundegruppe med mage forskellige størrelser. I lang tid har man kunne finde tøj til kvinder i størrelse 34-54. Men nu er der også mulighed for at finde størrelse 32 i sortimentet. 

Årsagen til, at den lille størrelse er kommet i de danske butikker er fordi der har været en efterspørgsel blandt de danske kunder. Det udtaler Marlene Hyre-Dybbro, PR Manager for H&M Danmark, til Dagens.dk.

Læs også: Budget-Mary til mindehøjtidelighed i brugt H&M-kjole

- Vi har oplevet en stor efterspørgsel på størrelse 32. Størrelsen svarer til en XS. Vores børnestørrelser går op til 170. For mange unge piger har der været for stort et spring fra børneafdelingen til størrelse small i dameafdelingen. Med størrelse 32 dækker vi det behov, siger Marlene Hyre-Dybbro til Dagens.dk.

H&M har butikker verden over og har solgt størrelse 32 i en årrække i blandt andet Asien, Sydeuropa og England. Kritikere har allerede været på banen med bekymringer om, at H&M med den lille størrelse sender et forkert signal om kropsideal til kvinder.

Læs også: Beyoncé skal være model for H&M

- For os handler det ikke om at ændre et skønhedsideal, men om at yde en service til vores kunder. Vi vil gerne tilbyde de unge piger og små kvinder noget lækkert tøj, uden at skulle gå i børneafdelingen, siger Marlene Hyre-Dybro.

- Vi er klar over, at vi som en stor modevirksomhed har et stort ansvar. Derfor har vi en politik om, at alle vores modeller skal se sunde og raske ud. Generelt er vi opmærksomme på, hvilke signaler vi sender, og bruger derfor også mange forskellige typer modeller i vores reklamer. Det er også bevidst, at man finder størrelse 32 i vores Divided-afdelinger, som er vores ungdomsafdelinger, oplyser hun.

 

Dagens Gossip