Hobro-anfører takker kolleger for solidaritet

Skrevet af admin

|

14/08/2014

Dagens topnyheder

Der forhandles døgn efter døgn i Forligsinstitutionen mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen.

Der skal helst landes en aftale inden torsdag bliver til fredag, ellers ligner det en strejke, der begynder på tirsdag. Medmindre, at parterne altså efterfølgende selv kan nå til enighed inden da.

Og der er rigtig meget på spil, ikke mindst for FCK og AaB, der begge har mulighed for at nå gruppespillet i Champions League.

Den afgørende kvalifikationsrunde begynder i næste uge, og hvis parterne ikke når til enighed i konflikten, vil de to klubber skulle stille med hold primært bestående af amatører, der må formodes at være chanceløse mod Leverkusen (FCK) og Apoel (AaB).

I Hobro, hvor kun Quincy Antipas er fuldtidsprofessionel, er anfører Mads Justesen meget taknemmelig for, at de professionelle kolleger står sammen med ham og de øvrige deltidsprofessionelle på trods af de store omkostninger, en strejke vil få.

- Vi sætter meget stor pris på, at spillerne i FCK og AaB lige nu kæmper en kamp for blandt andet os deltidsprofessionelle i Hobro. Mange af os har jo et andet arbejde at se til, fordi vi endnu ikke tjener nok på fodbolden.

- Nøjagtig på samme måde, som det er tilfældet for tre ud af fire spillere i dansk fodbold. Det er fedt at rykke op i et fællesskab, hvor de bedst stillede har overskud til at tænke på spillerne nederst i hierarkiet, siger Mads Justesen.

Divisionsforeningen opsagde i slutningen af marts overenskomsten, som senest blev revideret i 2004, med Spillerforeningen. Årsagen: Man fandt den gældende aftale utidssvarende.

I maj sendte Divisionsforeningen lockoutvarsel til Spillerforeningen for at sætte skub i tingene. Spillerforeningen sendte tilsvarende 19. juni strejkevarsel til Divisionsforeningen.

Parterne mødtes i Forligsinstitutionen i begyndelsen af den igangværende uge. Fristen for at lande en aftale her udløber torsdag ved midnatstid.

Blandt de vigtigste stridspunkter er spørgsmålet om mindstelønnen for deltidsspillere, som Divisionsforeningen vil have sat ned, ligesom man gerne vil slippe for pensionsindbetalinger for denne gruppe spillere til gengæld mod at fordoble satserne for fuldtidsspillerne.

Også spørgsmålet om arbejdstid er et af temaerne i forhandlingerne, idet klubberne gerne vil af med den 37 timers arbejdsuge.

Spillerforeningen vil samtidig gerne fortsat have del i klubbernes kommercielle rettigheder.

/ritzau/