Hobro endegyldigt taberdømt i kamp mod AGF

Onsdag morgen er der faldet endelig afgørelse i sagen om Hobros manglende spillercertifikat for Adama Tamboura i kampen mod AGF den 11. september 2015.

DIF-idrættens Højeste Appelinstans har afvist Hobros appel fra Fodboldens Appelinstans.

Dermed er AGF endegyldigt erklæret som vinder af kampen, som klubben vinder 3-0.

- DIF-idrættens Højeste Appelinstans kan afvise sager, der allerede er behandlet i to instanser, siger Mads Boesen, juridisk sekretær for DIF-idrættens Højeste Appelinstans, i en skriftlig kommentar.

- Det har appelinstansen valgt at gøre i denne sag, hvor begrundelserne i de to instanser i DBU-regi overordnet har været den samme, og hvor sagen ikke er anset for at være af principiel karakter, siger Mads Boesen.

Adama Tamboura var på kontrakt i Randers FC indtil den 30. juni 2015.

Han var i denne forbindelse medlem af moderklubben Randers Freja.

Appelinstansen finder altså ikke, at Adama Tambouras kontraktudløb den 30. juni 2015 indebærer, at han herefter var "klubløs" frem til tidspunktet for indmeldelse i og kontraktindgåelse med Hobro IK.

- Efter Adama Tambouras kontraktudløb den 30. juni 2015, havde han således status som amatør og skulle betragtes som en arbejdsløs kontraktspiller, står der i kendelsen fra DIF.

Hobro vandt oprindeligt kampen 2-1, men må nu altså endegyldigt opgive at få de tre point.

Det er ellers ikke fordi, holdet ikke kan bruge tre point. Hobro er placeret på en klar sidsteplads inden forårets kampe i Superligaen. Hobro har ti point for 18 kampe og fem point op til Esbjerg på den rigtige side af nedrykningsstregen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip