Hobro hylder undervurderet Superliga-profil

Hobro er et hold uden profiler, lyder det almindeligt fra landets sportsmedier. Det er klubben med deltidsprofessionelle landmænd, gymnasielærere og bankelever. Og det er klubben, som trods den gode start, stadig ikke levnes mange chancer i Superligaen.

Går man holdet igennem er der dog masser af superligakampe og -rutine i truppen. På midten løber for eksempel en snarlig 100-kampsjubilar rundt.

Jonas Damborg debuterede således helt tilbage i 2005 for Randers FC. Og Damborg er blot tre kampe fra at fejre superligajubilæum.

- Det er pissefedt at være tilbage i Superligaen. Det er ligesom, jeg husker det. Det hele er lige et step højere end i 1. division, og jeg synes, at jeg er kommet godt fra start. Jeg har præsteret godt, og jeg er glad for, at jeg har formået at hæve mit niveau, siger han.

I sæsonens første fem kampe er det blevet til flere kåringer som kampens spiller, og selvom det stadig er tidligt på sæsonen, arbejder Damborg på at blive en profil på Hobro-holdet og i hele Superligaen. En status, som han allerede har i sin træners øjne.

- Jonas er en klassespiller og måske en af de bedste i Superligaen på sin position. Han kender sine styrker og svagheder, og det er så fedt at have en spiller som Jonas i sin trup, fortæller Hobro-træner Jonas Dal.

Og et hurtigt kig i historikken siger noget om Damborgs betydning på Hobro-holdet. Faktisk har Jonas Dal kun undværet Damborg, når der har været skader eller karantæner indblandet.

At Jonas Damborg er en profil på Hobros mandskab er der ingen tvivl om, når man spørger hans holdkammerater, der mener, at Fodbolddanmark ikke har set det bedste fra Jonas Damborg endnu.

- For at sige det lige ud, så elsker jeg Damborg. Han er i særklasse en af vores vigtigste spillere, og en undervurderet spiller i den brede offentlige. Han har udviklet sig enormt i sin tid i Hobro, og han bliver kun endnu bedre, siger anfører, Mads Justesen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip