Hobro kigger efter dansk Jonas Dal-afløser

Superligaklubben Hobro skal senest til sommer have en afløser på plads for cheftræner Jonas Dal, og det kan meget vel ende med at blive en yngre træner med et dansk pas.

Det siger Hobros sportschef, Jens Hammer Sørensen.

- Som det ser ud lige nu, så kigger vi primært i Danmark, siger sportschefen.

- Vi har været heldige og dygtige før med at finde dygtige unge trænere. Vi har haft Jakob Michelsen, der nu er træner i Sønderjyske. Profilen er, at det er en ung træner, som vil frem i verden.

- Vi gav også Jonas Dal chancen for at blive cheftræner, det havde han aldrig prøvet før. Så vi er ikke blege for at give unge mennesker chancen.

Spørgsmål: Er I mere på jagt efter en fremtidens mand end et rutineret navn?

- Nej ikke som sådan. Det, der er væsentligt for alle fodboldtrænere, er, at de kan vinde nogle kampe.

- Så alder er egentlig ikke et issue. Hvis man er god nok, så får man chancen i Hobro, uanset om man er ung eller gammel. Pointen er, at vi skal vinde fodboldkampe, siger Jens Hammer Sørensen.

Som sportschefen annoncerede fredag i forbindelse med offentliggørelsen af Dals kontrakt med Esbjerg, er han sikker på, at Dal bliver i Hobro til sæsonens udgang, selv om Dal gerne selv vil skifte til vinter.

Men der kan opstå en situation i Superligaen, hvor Jonas Dal skal sende sin kommende arbejdsgiver ud for at holde Hobro i rækken.

- Der vil altid komme nogle spekulationer, men det er trods alt spillerne på banen, som skal levere resultaterne og varen, og dem har jeg også fuld tiltro til, siger sportschefen.

Spørgsmål: Men er det en god idé at holde på en træner, som gerne vil til en konkurrerende klub?

- Nu har han været her i tre år. Vi kender ham som en dygtig og ydmyg fyr, der passer sit arbejde, og det forventer jeg, han fortsætter med at gøre, siger Jens Hammer Sørensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip