Hobro knuser AGF og får hævn for skrivebordsnederlag

23/10/2015

Hobro fik sin hævn, og AGF fik en røvfuld, da de to fodboldhold fredag aften mødtes på førstnævntes hjemmebane i Alka Superligaen.

Bundholdet Hobro vandt en sikker sejr på 3-1 og fik dermed revancheret 0-3-nederlaget til AGF i hjemmekampen den 11. september.

Hobro vandt dengang kampen på banen med 2-1, men klubben blev efterfølgende idømt et nederlag, fordi den ikke havde fremskaffet spilleren Adama Tambouras spillercertifikat.

Sagen kører fortsat i Dansk Boldspil-Unions (DBU) appelsystem.

Fødselsdagsbarnet Mayron George, der fyldte 22 år fredag, blev den store helt for nordjyderne, da han scorede to gange i sejren over AGF.

Det skete for øjnene af blandt andre Jonas Dal, der for tre dage siden stoppede i Hobro for at blive cheftræner i Esbjerg.

Jonas Dal modtog klapsalver og blomster i pausen af kampen mod AGF, mens Lars Justesen midlertidigt har overtaget sædet som Hobros cheftræner.

Hobro grundlagde sejren i første halvleg, hvor holdet skabte mange chancer mod det defensivt vaklende AGF-hold.

Danny Olsen var dog tæt på at bringe gæsterne foran, men den tidligere AGF-forsvarer Thomas Hansen fik sparket bolden væk umiddelbart foran målstregen.

Efter 32 minutter kom det første mål i kampen, da Mayron George stak foden frem mellem to AGF'ere og dirigerede Pål Alexander Kirkevolds aflevering i mål til 1-0.

Fem minutter før pausen sendte Mayron George bolden i sidenettet, og det lignede en smal føring til hjemmeholdet ved pausen.

Så skete der det, der ikke burde kunne ske med AGF-øjne; Hobro scorede to gange i de sidste to minutter af første halvleg.

Først begik den ellers godt spillende AGF-målmand, Steffen Rasmussen, en stor brøler, da han trådte et skridt frem i forventning om et indlæg fra hjemmeholdets Jesper Bøge, der havde lavet et overlap i højre side.

Hobro-spilleren udnyttede åbningen i det korte hjørne til at bringe sit hold foran 2-0.

Et minut senere fik Mayron George alt for uhindret lov til at bruge sin fysik i gæsternes straffesparksfelt, og han bankede bolden i mål til pausestillingen 3-0.

Herefter var kampen reelt afgjort, og Danny Olsens reducering direkte på frispark i anden halvlegs fjerde tillægsminut var ren kosmetik.

Hobro hentede med sejren tre meget vigtige point i bunden af Superligaen.

Klubben er fortsat sidst med otte point for 13 kampe, mens Esbjerg og Viborg har 11 point for en kamp færre.

AGF har 16 point og ligger på syvendepladsen.