Hobro øjner stor jackpot i Superligaen

Der er potentielt mange penge på spil, når superliga-oprykkerne fra Hobro fredag aften gæster mesterholdet AaB.

For hvis Hobro vinder det nordjyske derby, kan klubben være på tredjepladsen efter weekendens 11. spillerunde, og det er vigtigt, da der udbetales tv-penge for første gang i sæsonen efter netop den spillerunde.

Bestyrelsesformand i Hobro, Steen Juulsgaard, er opmærksom på den store jackpot, som måske venter forude, men det er ikke så vigtigt, siger han.

- Det er klart, at alle kroner tæller, men det er ikke sådan, at vi har lagt en masse regnestykker. Netop kampen mod AaB overskygger de økonomiske aspekter, fordi vi spiller et nordjysk lokalopgør foran en masse tilskuere, siger Steen Juulsgaard.

Hobro kan være på alt fra tredje- til sjettepladsen, når 11. spillerunde er færdigspillet. Ifølge Tipsbladet giver en tredjeplads 3,12 millioner kroner, mens en sjetteplads belønnes med 2,08 millioner kroner.

- Pengene er mange gange større i Superligaen i forhold til 1. division, men hvis vi skal tale om en målsætning, så vil det være, at vi meget gerne vil have en sæson to i Superligaen. Alt over en placering som nummer 11 ville være fantastisk for Hobro, siger formanden.

Han gør opmærksom på, at selvom pengene er større i Superligaen, så er det også dyrt for en lille klub som Hobro at være i landets bedste fodboldrække.

- Vi står over for en stadionudvidelse for at kunne leve op til kravene i Superligaen, så det kan godt være, at indtægterne er større, men det bliver udgifterne også.

- Det er dog dejligt at være med i det fine selskab, og kan vi få faciliteterne opgraderet, er det selvfølgelig fantastisk er være her, siger Steen Juulsgaard.

Ifølge Tipsbladet fordeles tv-pengene således:

1. 5,2 millioner kroner

2. 3,9 millioner kroner

3. 3,12 millioner kroner

4. 2,6 millioner kroner

5. 2,34 millioner kroner

6. 2,08 millioner kroner

7. 1,82 millioner kroner

8. 1,56 millioner kroner

9. 1,3 millioner kroner

10. 1,04 millioner kroner

11. 650.000 kroner

12. 390.000 kroner

Fredagens kamp i Aalborg begynder klokken 18.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip