Hobro vil spille deltidsbold i Superligaen

Hobro, der kæmper for oprykning til Superligaen, vil i næste sæson overgå til at være en halvtidsprofessionel klub.

Klubben vil ikke gå hele vejen og tilbyde sine spillere fuldtidskontrakter, selv om holdet skulle rykke op i Danmarks bedste fodboldrække.

- Vi synes, at vi har fundet en niche. Hos os vil vi gerne det hele menneske. Vi vil gerne have, at de spiller fodbold, uddanner sig og har et familieliv ved siden af, siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

- Det er ud fra en holistisk tankegang om, at alt skal være i orden for, at spillerne kan præstere, fastslår han.

Tre spillerunder før sæsonafslutningen indtager Hobro andenpladsen i 1. division. Bliver den position forsvaret, så hedder det Superliga til efteråret.

Silkeborg og Lyngby, der også kæmper for oprykning i toppen af 1. division, har modsat Hobro et fuldtidskoncept.

- Drengene skal lave noget andet end at spille fodbold - ligegyldigt hvilken række vi spiller i, siger Jens Hammer Sørensen.

- Lige nu træner vi klokken 17 om eftermiddagen for, at spillerne også har tid til at studere og arbejde. Hvis vi kommer i Superligaen, faktisk også hvis vi fortsætter i 1. division, vil vi træne klokken 15, så vil vi være en deltidsklub, hvor vi nu er en fyraftensklub.

- Vi vil træne tidligere på eftermiddagen, men stadig med respekt for, at spillerne kan arbejde og studere ved siden af, fortæller sportschefen.

Hobro, der er to point efter Silkeborgs tophold og to point foran forfølgerne fra Lyngby, møder torsdag bundholdet Marienlyst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip