Hobro vinder oprykkerduel på Thygesens lynscoring

08/03/2015

Hobro ligner mere og mere en superligadeltager igen i næste sæson. Søndag sejrede holdet i en ren oprykkerduel med 1-0 på udebane over Silkeborg.

Det var Hobros anden 1-0-sejr i ligaen i træk, og nu har sensationsholdet hele 12 point ned til FC Vestsjælland, der ligger på den forkerte side af nedrykningsstregen. Slagelse-klubben kan dog reducere lidt af afstanden i mandagens hjemmekamp mod OB.

Med sejren presser Hobro sig foran Sønderjyske og ligger nu nummer syv.

Søndagens sejr kom endda i hus uden holdets største offensive profil Quincy Antipas, der var ude af stand til at spille.

Hobro kunne umuligt have forestillet sig en bedre start på opgøret. Allerede efter 38 sekunder lå bolden i nettet til udeholdets føring.

Bolden faldt ned foran Mikkel Thygesen et par meter uden for straffesparksfeltet, og den tidligere Brøndbyspiller kanonerede bolden op i målhjørnet til 1-0.

Scoringen kom til at tegne kampen. Silkeborg var dominerende i jagten på en udligning, mens Hobro i endnu højere grad, end det formentlig var planlagt, koncentrerede sig om at forsvare og holde god organisation.

Det gjorde Hobro godt, og trods stort spilovertag var Silkeborg aldrig helt tæt på at ændre stillingen inden pausen.

Spiltendensen var nøjagtigt den samme i anden halvleg, hvor Silkeborg i flere situationer blev mere nærgående. Midt i halvlegen burde Emil Scheel have udlignet på et hovedstød efter Frank Hansens gode indlæg.

Tættere kom Silkeborg ikke på 1-1, og Hobro kunne lige så godt have scoret til 2-0 til sidst.

Dermed kom Silkeborg ned på jorden igen efter sidste weekends sejr, som var holdets første i sæsonen.

Silkeborg har lige nu 15 point op til redning.