Hodgson slagter ni spillere før Costa Rica-kamp

Skrevet af admin

24/06/2014

Mest læste i dag

Den engelske fodboldlandstræner, Roy Hodgson, tager et drastisk skridt i forsøget på at tage hjem fra VM i Brasilien med bare en smule ære i behold.

Forud for tirsdagens sidste kamp i gruppe D mod Costa Rica er Hodgson klar med hele ni ændringer til sin startopstilling.

De eneste spillere, som er blevet skånet, er midterforsvareren Gary Cahill og angriberen Daniel Sturridge, som begge starter inde, ligesom de også gjorde i torsdagens 1-2-nederlag til Uruguay.

England har skuffet fælt ved VM og er allerede ude. Derfor er kampen uden betydning og kun et spørgsmål om ære, da Costa Rica er sikret en plads i 1/8-finalen.

Men selvom stjerneangriberen Wayne Rooney og anfører Steven Gerrard er bænket fra start, stiller Hodgson sig kun tilfreds med en sejr.

- Det er international topklasse på den allerstørste scene, VM, så alt andet end at tage kampen meget seriøst og forsøge at vinde den, vil være udelukket, siger Hodgson.

Ben Foster overtager pladsen i målet og foran ham skal Phil Jones, Gary Cahill, Chris Smalling og 18-årige Luke Shaw danne forsvarskæden.

På midtbanen skal James Milner, Frank Lampard, Jack Wilshere, Ross Barkley og Adam Lallana finde de kreative løsninger med Daniel Sturridge på toppen.

- Med et helt nyt hold og en masse spillere, som endnu ikke har været på banen i slutrunden, har jeg ønsket, at alle kan tage hjem herfra - eller i hvert fald så mange som muligt - og have været en del af holdet og spillet en kamp. Ikke bare trænet, siger Hodgson.

Han har allerede annonceret, at det bliver den 36-årige Chelsea-stjerne Frank Lampard, der overtager anførerbindet, eftersom Steven Gerrard skal starte ude.

Det forventes, at Lampard vil lade sig pensionere fra landsholdet efter VM, men spørger man Hodgson, er der stadig flere gode år tilbage i midtbaneprofilen.

- Indtil videre kender vi ikke hans næste destination. Jeg ville blive rigtig glad, hvis Frank stadig vil være til rådighed, for du ved aldrig, hvornår du har brug for spillere.

- En kvalitetspiller som ham er jeg sikker på kunne tjene sit land godt i fremtiden, men den snak har vi ikke haft endnu, lyder det fra Hodgson.

England og Costa Rica spiller tirsdag klokken 18.00

/ritzau/AFP