Høj intensitet og store smil præger Hareides træning

Landstræner Åge Hareide fik tirsdag aften lov til at se sine spillere i aktion for første gang på græs, da landsholdet trænede på MCH Arena i Herning.

Nordmanden havde på forhånd håbet på at se hjerte og humør fra sine spillere, og det fik han lov til.

Gennem hele træningen, der er den ene af blot to inden torsdagens kamp mod Island, var der både smil på læberne hos spillerne, men også lyd og gejst i de spil, der krævede det. Spillerne skånede heler ikke hinanden i nærkampene.

Der blev dirigeret af både de enkelte spillere og Hareide, og også en tredje part tog taktstokken.

Assistenttræner Jon Dahl Tomasson afbrød blandt andet et stort pasningsspil og holdt et minuts foredrag for spillerne, der efter hans hoved havde valgt flere forkerte beslutninger i en kort periode.

Forud for træningen var banen blevet vandet, og der var god fart i spillet, der var præget af mange flade afleveringer direkte frem i banen frem for til siden.

Midtvejs blev der spillet kamp med to hold. Løbende blev spillet afbrudt, og Hareide dirigerede for at få et højt og aggressivt pres til at fungere bedre.

Først havde det hold, der lignede B-holdet, bolden mest, mens A-holdet jagtede på livet løs. Dernæst blev der byttet rolle og prøvet med et formationsskifte.

Dermed kan man ikke entydigt konkludere, om Hareide vil spille 3-5-3 eller 4-4-2.

Mod slutningen af træningen blev banen gjort kortere, og der blev spillet et intervalspil med mulighed for en masse afslutninger. Det udnyttede blandt andre Thomas Delaney, Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite til at hamre bolden flot i mål.

Til sidst stod den på cirka et kvarter med dødboldstræning.

Træningen varede lidt over 100 minutter og blev overværet af cirka 150 tilskuere samt en række pressefolk fra Danmark, Norge og Island.

/ritzau/

 

Dagens Gossip