Højbjerg: Det var kun det første af otte skridt

Pierre-Emile Højbjerg sendte en tanke til sin afdøde far i det øjeblik, han fik udlignet til 1-1 mod Armenien.

Senere endte Danmark med at vinde EM-kvalifikationskampen med 2-1 i Telia Parken, så det var en god aften for Bayern München-talentet.

- Jeg dedikerede målet til min far. Jeg tænker på ham hele tiden.

- Målet betyder utroligt meget. Jeg blev helt rørt, og jeg fik gåsehud. Det er det sted, jeg måske helst vil spille, og så scorede jeg et mål og et forholdsvis vigtigt et af slagsen.

- Jeg kan stå og juble over mig selv, men det har jeg ikke brug for. Sejren var det vigtigste, og at vi bygger flot på. Jeg ved godt, at det lyder kedeligt, men vi er nødt til at holde armene lidt nede.

- For det er kun det første ud af otte skridt. Nu har vi syv mere, der skal tages, påpeger Højbjerg.

Danmark skal spille yderligere syv kampe for at komme til EM i Frankrig om to år, og Højbjerg satser på at skyde brystet lige så meget frem i de kommende kampe.

- Det er en del af mit spil. Det er en del af den fodboldspiller, jeg er. Hvis ikke jeg gør sådan, så er jeg ikke mig selv. Det kommer naturligt, og det skal det også gøre.

- Det vigtigste var dog, at vi fik en sejr og sat et godt aftryk. Vi er nødt til at klø på og få os med til EM i Frankrig. Det er der, det hele sker, siger han.

Højbjerg mener, at Danmark spillede for sløvt og med håndbremsen trukket i for lang tid mod armenierne.

- I de første 50 minutter spillede vi for meget til siden og bagud. En god gammel klassiker. Jeg ved ikke, om vi havde gummiben eller lidt bløde knæ, men nogle gange skal der lige et skub til, før vi kommer i gang.

- Det gav et boost, da jeg fik scoret. Det var vigtigt, at vi kom godt tilbage. Og jeg kunne mærke, da vi fik scoret til 1-1, at vi var nødt til at gå efter sejren.

- Jeg synes ikke, at vi spillede godt. Men vi holdt et ok niveau og fik en sejr. Men vi er nødt til at oppe os lidt, påpeger Højbjerg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip