Højbjerg ligner starter i U21-landsholdets EM-premiere

Jess Thorup er optimistisk i forhold til at få de fleste småskadede spillere klar til EM-premieren onsdag mod Tjekkiet i Prag.

U21-landstræneren gav på tirsdagens pressemøde i Eden Arena udtryk for, at det ser godt ud i forhold til Pierre-Emile Højbjerg, som fra søndag til mandag var et smut hjemme i München for at blive behandlet i baglåret.

- Det ser okay ud. Vi har en træningssession efter denne seance, og vi må se, hvordan han ser ud dér. Men lige nu ser det okay ud, siger Jess Thorup.

Han udtrykker også optimisme i forhold til at få Yussuf Poulsen og Emil Berggreen med, mens det endnu er usikkert, om Uffe Bech når at blive klar til kampen mod de tjekkiske EM-værter.

- Det er ikke noget, der kun bliver afgjort i dag. Jeg har haft en dialog med Uffe og lægestaben de seneste dage, og vi har fulgt det nøje.

- Det går støt fremad, men som træner vil man gerne have, at spillerne er klar til den første kamp. Det kunne jeg godt stille spørgsmålstegn ved, om han når.

Jess Thorup har inden for den seneste uge set profiler som Pierre-Emile Højbjerg, Yussuf Poulsen og Uffe Bech pådrage sig skader, og spørgsmålet er, om landstræneren lader alle spillere med småskavanker starte inde mod Tjekkiet.

Landstræneren afslørede på pressemødet også, at Jakob Busk har vundet den interne dyst om at blive dansk målmand i EM-premieren.

Sandefjord-keeperen var den mest benyttede danske målmand i EM-kvalifikationen, og han har også fået mest spilletid i de efterfølgende træningskampe på bekostning af Frederik Rønnow og David Jensen.

Ud over Tjekkiet skal Danmark møde Tyskland og Serbien i gruppe A.

De to bedste hold går videre til semifinalerne og kvalificerer sig samtidig til OL i Rio næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip