Højbjerg og Kahlenberg redder Danmark fra fiasko

07/09/2014

Der var en plet, der skulle vaskes ren, da det danske fodboldlandshold søndag aften tog imod Armenien i den første kamp i EM-kvalifikationen.

For 15 måneder siden blev Danmark ydmyget med et 0-4-nederlag på eget græs mod Armenien. Siden missede danskerne skuffende sommerens VM-slutrunde i Brasilien.

Og pletten blev efter en del problemer vasket ren søndag aften i Telia Parken, da Danmark vandt 2-1 over Armenien efter at have været bagud med 0-1.

Det var indskiftede Thomas Kahlenberg, som scorede det afgørende 2-1-mål efter 80 minutter, da Brøndby-spilleren fuldendte et flot gennemspillet dansk angreb med oplæg fra Nicklas Bendtner.

Pierre-Emile Højbjerg havde forinden udlignet til 1-1 efter 65 minutter på et drøn af et langskud.

Det var i det hele taget en fornøjelse at se Bayern München-talentet sprudle i sin første betydende kamp for Danmark.

Anfører Daniel Agger var ikke blevet klar til kampen, så Simon Kjær og Andreas Bjelland udgjorde det danske midterforsvar.

Det var også den forsvarsduo, der spillede sammen i 0-4-nederlaget sidste år. I anden halvleg kom Jores Okore ind i stedet for en skadet Simon Kjær.

Danmark kom langt bedre fra start end dengang, og Christian Eriksen havde allerede en kvalificeret afslutning efter ni minutter.

Angriberen Nicklas Bendtner var ofte ret ensom i front, men han fik en mulighed efter 13 minutter, men afslutningen røg et par meter forbi mål.

Også Bjelland, Boilesen og Pierre-Emile Højbjerg kom frem til chancer, men ind ville bolden ikke i første halvleg.

Flere af de 20.141 tilskuere råbte kort før pausen: "Vi vil have stemning på tribunen". Og der var generelt en flad og nervøs atmosfære uden den helt store opbakning til danskerne.

Spillet på banen var heller ikke ligefrem inspirerende til at lade champagnepropperne sprænge. Der manglede tempo og idéer på det danske hold, som ellers var meget i boldbesiddelse.

For mange danske pasninger manglede præcision, der blev spillet med livrem og seler i angrebet, og respekten for armenierne virkede for stor i den første times tid.

Armenien kom dog heller ikke frem til meget. Farligst var udeholdet, når Dortmund-stjernen Henrikh Mkhitaryan fik bolden og drev den frem ad banen.

Fem minutter inde i anden halvleg var det også Mkhitaryan, som bragte Armenien foran 1-0 på et langskud. Simon Kjær fik ikke blokeret skuddet, og Kasper Schmeichel i målet blev også akkurat overlistet.

Minuttet efter fik Michael Krohn-Dehli bolden i nettet, men målet blev annulleret for offside. Det var en kontroversiel kendelse, da offsiden så tvivlsom ud.

Det var dog lige meget, da Danmark fik vendt opgøret til sejr og dermed revancheret det kedelige nederlag sidste år.

Danmark skal i aktion igen 11. oktober på udebane mod Albanien. Tre dage senere kommer Portugal på besøg i København.