Højbjerg og Yussuf Poulsen imponerer de erfarne kræfter

Det danske fodboldlandshold tog lørdag et vigtigt skridt mod EM-slutrunden i Frankrig næste sommer, da Serbien blev besejret med 2-0 i Telia Parken.

Og en stor del af den triumf tildeler William Kvist to spillere fra det nye kuld på landsholdet.

Nemlig 19-årige Pierre-Emile Højbjerg og 20-årige Yussuf Poulsen, der begge leverede fremragende indsatser mod Serbien.

- Det var rigtig gode præstationer, og det viste de også i venskabskampen mod Montenegro (i mandags, red.). De har en topindstilling, og når de udfører tingene, er det i top.

- De viste begge, at de hører til på det her niveau. De viste god energi, og det var en ren fornøjelse at se, siger William Kvist.

Højbjerg tonsede frem og tilbage gennem hele kampen, og Yussuf Poulsen bragte Danmark foran 1-0 i første halvleg efter en skarp afslutning.

- Der er ikke så meget andet at sige, end at de spillede som rigtige mænd, lyder det fra Kvist.

Også 30-årige Simon Poulsen letter på hatten over det unge kulds præstationer.

- De gjorde det rigtig godt, og det er virkelig nogle fantastiske spillere, siger han.

I næste uge begynder U21-EM, og U21-landstræner Jess Thorup har glæden af både Højbjerg og Yussuf Poulsen, når Danmark på torsdag spiller mod værtsnationen Tjekkiet.

- Nu har vi trænet med dem, og jeg er virkelig imponeret. Jeg glæder mig til at følge med i U21-slutunden, for det er en super god årgang, og de er en del af den nye generation, siger Simon Poulsen.

På bænken sad også Viktor Fischer, Pione Sisto og Jannik Vestergaard, som også er en del af U21-truppen til EM.

Omkring 10 minutter før tid blev også 19-årige Andreas Christensen skiftet ind til sin blot anden landskamp. Også han skal deltage i U21-EM for Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip