Højbjerg-rival får lang karantæne for grov tackling

Landsholdsspilleren Pierre-Emile Højbjerg har haft svært ved at tilkæmpe sig en fast plads på Schalke 04's midtbane, men i den kommende tid bliver vejen lidt kortere for den unge dansker.

Johannes Geis, der sædvanligvis er stamspiller på den centrale midtbane, er mandag blevet idømt fem spilledages karantæne for den voldsomme tackling, der søndag sendte Mönchengladbachs André Hahn på skadeslisten.

Geis tacklede Hahn med støvleknopperne lige under knæet, og den uheldige Gladbach-spiller må formentlig holde flere måneders pause med et brud på skinnebenet og skader på menisken.

Det Tyske Fodboldforbund (DFB) har ud over de fem spilledages karantæne dømt Johannes Geis til at betale en bøde på 15.000 euro, svarende til 111.000 danske kroner.

Karantænen gælder for alle turneringer under DFB, så midtbanespilleren kan heller ikke være med, når Schalke onsdag i den tyske pokalturnering skal forsøge at få revanche for søndagens nederlag til Mönchengladbach.

Johannes Geis har været med fra start i alle ti kampe i denne bundesligasæson. Han udsendte søndag aften en offentlig undskyldning på sin Facebook-profil.

- Jeg er meget ked af det slemme frispark mod André, og jeg undskylder over for ham, hans familie, klubben og tilhængerne. I situationen så jeg ham ikke rigtigt og vurderede hans bevægelser forkert, skriver Geis blandt andet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip