Høje karakterkrav rammer Vestegnens elever

Hvis elever mindst skal have 4 i gennemsnit på 12-skalaen for at komme i gymnasiet, så kan knap hver femte elev i 8. klasse på Københavns Vestegn glemme alt om at få sin studenterhue.

Det viser tal fra Ungdommens Uddannelsesvejledning ifølge DR P4 København.

Eleverne skal have mellem 4 og 7 for at få en gymnasial uddannelse, kræver Dansk Folkeparti. Liberal Alliance kræver 7, Venstre vil have et gennemsnit mellem 2 og 4, mens regeringen kun kræver 2 i gennemsnit, før partierne til efteråret forhandler karakterkravet.

Udsatte områder får det sværere, mener forskningschef Andreas Rasch-Christensen, fra VIA University College.

- Der er områder i Hovedstadsregionen, hvor det er rigtig svært for nogle unge mennesker at komme videre i uddannelsessystemet. Så får stadig flere af Vestegnens unge ikke en uddannelse, siger Andreas Rasch-Christensen til radioen.

- Hvis politikerne strammer adgangskravet, rammes erhvervsskolerne. I værste fald bliver det en form for skraldespandsuddannelse, og det er præcis det, man har forsøgt at undgå med den seneste erhvervsskolereform. Men den risiko løber politikerne altså, siger han.

Det er en snobbet holdning at kalde erhvervsskolerne en skraldespandsuddannelse, mener Dansk Folkepartis Marie Krarup, som er ordfører for ungdomsuddannelser.

Hun mener, at mindre stærke elever motiveres, hvis de skal have et gennemsnit mellem 4 og 7.

Liberal Alliance slækker ikke på sit krav om, at eleverne skal have et gennemsnit på 7, siger uddannelsesordfører Merete Riisager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip