Højesteret: Aller-materiale må endnu ikke gennemgås

Politiet må ikke gå i gang med at undersøge det materiale, der er blevet beslaglagt fra Aller, før det er afgjort, om sagen om den såkaldte tys-tys-kilde skal for Højesteret.

Det har Højesteret bestemt tirsdag, skriver TV2.

Materialet må hverken gennemgås eller kopieres over i politiets systemer.

- Det er en lille sejr, siger Hans Jakob Folker, der repræsenterer Aller Media.

Materialet blev beslaglagt, efter det kom frem, at Se og Hør, som er en del af Aller, angiveligt skulle have betalt en ansat hos IBM for at overvåge kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Østre Landsret godkendte tidligere på måneden politiets beslaglæggelse af materiale hos Aller. Af hensyn til Se og Hørs kildebeskyttelse er det dog byretten og ikke politiet, der skal gennemgå det og beslutte, hvor meget af det der kan bruges i efterforskningen.

Aller vil ikke give politiet adgang til materialet fra koncernen, og mediehuset mener, at sagen er så principiel, at den skal prøves ved Højesteret.

Mediehuset har indgivet en ansøgning til procesbevillingsnævnet, som træffer afgørelsen om, hvorvidt sagen skal prøves ved tredje instans.

Desuden har Aller bedt om, at politiet ikke skal have adgang til materialet inden en eventuelt sag ved Højesteret. I første omgang afgjorde Østre Landsret, at politiet gerne måtte gå i gang med at gennemgå dele af materialet. Den kendelse har Højesteret nu omgjort.

/ritzau/

 

Dagens Gossip