Højesteret har talt: Esbjerg skal ikke udbetale 265 millioner til borgerne

Esbjerg Kommune har fået medhold i sagen om salget af tv- og internetselskabet Esenet og brugen af de 265 millioner kroner, som salget til TDC i 2006 indbragte. Højesteret har i dag afsagt dom i sagen, hvor esbjergenseren Hans Kristian Sønderby mente, at de mange millioner skulle udbetales til de borgerne.

Dommer glæder Esbjergs borgmester Johnny Søtrup:

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at indtægterne fra salget tilhørte kommunen og glæder mig over, at vi endelig kan få sat punktum i sagen og komme videre. Både kommunens borgere og turister kan de næste mange år nyde godt af de mange projekter, indtægterne fra salget har gjort muligt at gennemføre, udtaler han.

Kommunen øremærkede Esenet-millionerne til blandt andet en svømmehal i Bramming, renovering af Domkirkepladsen i Ribe, renovering af Blue Water Arena og udbygning af sælariet ved Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Men Hans Kristian Sønderby mente, at hver af de 40.000 forbrugere af Esenet i stedet skulle have haft omkring 8800 kroner i hånden. Men nu har både Landsretten og Højesteret afvist hans krav. 

 

Dagens Gossip