Højesteret skal afgøre skæbnen for såkaldt sigøjnerboss

Anklagemyndigheden har fået tilladelse til at føre sag om udvisning af den såkaldte sigøjnerboss Gimi Levakovic for Højesteret, oplyser forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen til Ritzau.

Det er Procesbevillingsnævnet, som på grund af sagens principielle karakter har bestemt, at sagen, som ellers var endeligt afgjort, kan indbringes for landets øverste domstol.

Gimi Levakovic blev kendt blandt mange, da han tidligere på året medvirkede i en TV2-dokumentar om ham og hans familie. Og det er ifølge Michael Juul Eriksen en af grundene til, at sagen nu ender i Højesteret.

- Det, at han er blevet fremstillet på en bestemt måde i medierne, gør, at alle personer har en holdning til ham. Og når alle personer har en holdning til ham, så er det også en sag, der er interessant for politikere at kommentere, siger Juul Eriksen til Ritzau.

Østre Landsret bestemte tidligere i år, at Gimi Levakovic ikke skulle udvises af Danmark på baggrund af en dom for trusler og våbenbesiddelse. Dermed omgjorde landsretten en dom fra byretten, som resulterede i udvisning af Levakovic.

Landsretsafgørelsen fik flere personer i det politiske landskab til at røre på sig, blandt andet justitsminister Søren Pind (V). Han meddelte via Facebook, at han havde bedt Rigsadvokaten om at forsøge at føre sagen for Højesteret.

Efterfølgende meddelte Rigsadvokaten, at man havde søgt om såkaldt tredjeinstansbevilling hos Procesbevillingsnævnet. Normalt vil en sådan sag ellers slutte efter behandling i to retsinstanser, by- og landsret.

Michael Juul Eriksen anser beslutningen om at føre sagen helt til Højesteret for at være resultatet af et politisk pres.

- En sag af den karakter ville normalt ikke få lov til at komme i Højesteret. Men på grund af det politiske pres, hvor også justitsministeren har udtalt sig, så kommer det ikke som nogen overraskelse for hverken mig eller min klient, lyder det fra advokaten.

Det er anklagemyndighedens øverste instans, Rigsadvokaten, som har indbragt sagen for Procesbevillingsnævnet. På det sociale medie Twitter oplyser anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, at Rigsadvokaten er tilfreds med afgørelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip